onsdag 4 juni 2008

Höghus, låghus, dårhus.

Det finns dem som tycker att det där med bostad inte är så viktigt, att det är bra att man bor i bostadsrätt för då får man måla om hur man vill och att marknadshyror är det bästa sedan skivat bröd.

Och det har dem ju rätt i. Om man har en inkomst över 25 000. Vi andra söker bostadsbidrag för att ha råd att bo i studentbostad.



(klicka för större bild)



(klicka för större bild)

Om man undrar hur det är bo i storstad och leta lägenhet finns sanningen på blocket. Män som söker kvinnliga inneboenden och vill att de skicka skicka med foto i sin ansökan. Män som vill ha en kvinnlig inneboende som får bo gratis mot "hushållstjänster". Ockerpriser.Andra handshyresvärdar som kräver att man inte har betalninganmärkningar. Krav på deposition. Ensamstående morsor som hyr ut sin källare svart. Andra handsboenden där hyresvärden inte ens vet om att lägenheten kommer hyras ut i andra hand. Boenden som hyrs ut två månader i stöten. Lägg ihop det med att de flesta har vikariearbeten där man planerar två veckor framåt i tiden, osäkerheten är total. Alltid på jakt efter ett arbete och en bostad.

Det är ju solklart att det behövs byggas fler Turning Torso's med tillhörande lyxköpcentrum där man bara säljer Prada och Gucci. Resten kan få subventionerade plåtskjul och banankartonger.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja fyfan.. ett jävla helvete är det.
Bodde i ett gäng månader i en lgh utan att hyresvärden visste.. pröjsade överpris varje månad för för ruttna möbler samtidigt som ständiga hot och trakasserier inte var ovanligt från den som stod som hyresgäst på pappret.. ska fan leta upp hennes bil och märka den nu när jag flyttat

å framtiden är ju jävligt skoj.. har precis flyttat in som inneboende (sökte faktiskt den där lägenheten ovanför men skippa det).. flyttar till en andrahand om 3 månader igen och måste redan nu börja leta bostad till efter det..

å så hör man om folk som fått 1handskontrakt för att deras föräldrar sålde villan till rätt personer..
fyfan..

skön blog fresten.. gillar inlägget om att sno från brats, gjorde min kväll efter kneget :) keep it up
peace

L sa...

Som svar på din fråga: Jag hade tänkt att skriva bara lite allmänt, om ex. komplex och vad som är bäst mot mensvärk mm... Hoppas du vill titta !:)