onsdag 24 september 2008

Lösningen är en Walter 22

En till skolskjutning i Finland.

Media rapporterar så idiotiskt att det är sanslöst. Man funderar över om det är copycat av Jokela. Alltså, nu får de ju ge sig. Det är ett jävligt bekvämt sätt att frånta folk deras syften genom att bara vråla härmapa!

Samma process och samma argumentation har skett i USA också. Man försökte ta ifrån skolmördarna att de hatade skolan, att de hatade systemet och göra om dem till härmapor och kids som bara ville spela cooooooola. Och visst, skolmördarna använder gärna referenser till Columbine så som "I´ll make columbine look like a [valfri fredlig aktivitet]", trenchcoat mafia och till såväl som Harris och Klebold. Och det är väl snarare en hyllning och en blinkning till historien, än en upprepning för att man vill samla coolhetspoäng till den internationella coolhetstävlningen.

Aftonbladet ledarsida hävdar psykisk sjukdom
vilket måste vara ett jävligt bekvämt sätt att skjuta ifrån sig allt. Ett trevligt sätt att hålla för ögonen. Och för att dementera den psykiska sjukdomen, alltså, jag kände inte Matti. Jag vet jack shit om karlfaans mentala tillstånd. Men det jag vet är att psykiska sjukdomar inte producerar sig själva, att de inte uppstår ur tomma intet och psykiska sjukdomar är ett resultat av omständigheter. Människor reagerar extremt på extrema saker. Skolan producerade skolskjutningen, det finska samhället är ansvarigt.

De finska artisterna däremot vrålar i enad kör: Won't somebody please think of the children!

Jag tror inte Matti började hata mänskligheten ur tomma intet, utan grund. Skolskjutningen i Finland är inte en isolerad händelse, den är en tendens.

Det finns dem som tror att problem kan byggas bort med hjälp av tekniken. Jamen tjena, lycka till, det finns ingen som "snaps" och börjar skjuta vilt. Det här är ett problem som är egenproducerat, som situationen har skapat. I´m your shit and you should be ashamed of what you have eaten. Det kommer komma fler skolskjutningar trots mer raffinerade system. Det är här inget problem som kan kontrolleras bort. Om staten tar vapnen kommer kidsen ta något annat. Kökskniven? Och hur ska ni kontrollera den?

Skyller man på Marilyn Manson (jeez, han var ju inne senast 2003, häng med lite grann fulmedia!) eller wumpscut, vapenlagar, psykisk sjukdom, intresse för våld som faktorer är det för att man inte vågar titta på samhället. På det som vi säger är objektivt gott: arbete, utbildning.

Det är inte så jävla kul att plugga. Och det är inte så jävla kul att jobba heller. Och är det inte det som Matti Saari, Pekka-Eric Auvinen, Mitchell Johnson & Andrew Golden , Kipland "Kip" Kinkel,Robert Steinhäuser, Jeffrey Weise,Eric Harris & Dylan Klebold med flera kommunicerar och inte en enorm förkärlek för Natural born killers?

Det finns det tydligen en del svenska kids som inte heller tycker skolan är så jävla lattjo.

4 kommentarer:

Fanny sa...

I <3 din blogg.

Fanny sa...

och förövrigt har du så jävla rätt. jag blir sjukt upprörd när folk inte kan dra slutsatser utan bara skyller på diverse tvspel/tvprogram/etc. du skriver det jag tänker.

Anonym sa...

Det som stör mig mest är att man aldrig diskuterar skolans innehåll: Hur gör man lektionerna mer pedagogiska, får eleverna engagerade osv. Istället handlar skolpolitikernas förslag om att rapportera till föräldrarna per SMS om barnet skolkar, om att CSN slutar betala ut studiebidraget på gymnasiet om man har mer än 15% frånvaro från lektionerna (tror jag, någon får rätta mig annars). Jaha liksom, på vilket vis angriper detta de riktiga problemen? Varför skolkar barnen? Och vill lärarna verkligen undervisa elever som inte är ett uns motiverade?


På universitetsnivå behöver man ännu så länge inte tvingas gå på varje föreläsning för att bli godkänd. Varför tvingas då elever i lägre skolnivåer att gå på varje lektion trots att de upplevs som meningslösa och tristessförlängande?

Anonym sa...

sjukt bra inlägg, cred!