onsdag 19 november 2008

Festinbjudan!

Vad gör man när chefen sneglar på en under morgonmötet och häver ur sig: Ja, alla här får ju gå på julbordet utom du eftersom du är timvikarie.

Blir man sur? Gnäller lite på kommunen? Kanske gör man en arg namninsamling? Skapar en folkstorm på facebook? Mejlar kommuntjänstemännen? Partycrashar kommunens party med femton idiotfulla kickers man hittade på gatan en torsdagkväll?

Nä. Man anordnar ett eget julbord såklart! Ett utan chefer och den dåliga pressade stämningen. Ett julbord med bättre underhållning och lättsmält information om timvikariers rättigheter.

Malmö visar vägen: http://timlistan.wordpress.com/julbord/

Vikarieorganisering är det nya svarta.

(Vi finns på facebook också, leta rätt på gruppen Timlistan och gå med vetja!)

-------------

För krisintresserade finns en pedagogisk förklaring i senaste Herman Hedning: "Gud ville skapa mer tillväxt för att imponera på de andra gudarna". Och det är väl det man behöver veta.

"Nationalekonomi, konjunkturer och tillväxtteori tycker de allra flesta är lika humoristiska som gallstensoperationer, rotfyllningar och punkteringar. De allra flesta har, som i nästan alla sammanhang, helt fel. Att se någon veckla in sig i ett komplicerat national-ekonomiskt resonemang och sedan nästan strypas av sina egna kvartslogiska floskler i sina förtvivlade försök att ta sig ur snårträsket ut på den upplysta stigen igen, fortfarande fullkomligt övertygad om att ingen annan sanning än den egna existerar, är bland det roligaste som finns.

Jaså, det tycker inte ni? Då kan ni väl dra åt helvete allihop.


Herman"

Inga kommentarer: